fbpx

Årsstatus 2022

Årsstatus 2022

Forleden havde jeg opstart med en ny klient i coachingforløb. Hun kendte mig bl.a. fra Linkedin, så jeg følte, at jeg lige måtte berolige hende. Jeg sagde (en anelse defensivt):

”Jeg vil bare lige forsikre dig om, at jeg altså har 10.000+ coachingtimer i benene, og jeg trækker på mindst fem relevante certificeringer i mit coachingarbejde. Så hvis du ser mig poste ret bredt om ting som festtaler og bøger på de sociale medier, så må du ikke tro, at jeg ikke er en kompetent coach, bare fordi jeg også laver alt muligt andet”.

Og så svarede hun gudhjælpemig, at hun havde valgt mig netop, fordi hun kunne se, at jeg har den slags arbejdsliv, hun også selv gerne vil have.

Åh, dén var virkelig rar at høre. For jeg kan jo godt forstå, hvis det ser lidt rodet ud – udefra. Men der ER altså en helt klar rød tråd i mit arbejdsliv.

På tværs af mine roller som tekstforfatter, forfatter, taleskriver, foredragsholder og karrierecoach, handler det kort sagt om at hjælpe folk med at få det sagt!

Og det skal jeg da lige love for, at jeg har gjort i 2022. Det har været et travlt og godt år i Engage CPH på alle områder.

Så tillad mig at dele 2022s største begivenheder i mit lille verdensfirma!

 

Coaching

Den øgede opmærksomhed i forbindelse med bogen Genstart dit arbejdsliv, som jeg var med til at udgive i 2020, har sikret mig en del nye coachingforløb.

Der har naturligvis været en del klienter, som kom med fokus på karriere og arbejdsliv, men jeg har også haft enkelte, som kom med et behov for at få hjælp til at finde afklaring i den mere private afdeling.

Det er utroligt meningsfuldt arbejde, og jeg er så taknemmelig for at få lov til at hjælpe folk gennem de sårbare processer, og ud på den anden side, hvor der er overblik og afklaring!

Tekstforfatter

Også et kærligt og rungende TAK til mine gode, loyale, trofaste kunder, som jeg skriver nyhedsbreve og er SOME-manager for – nogle af jer har jeg arbejdet sammen med i både 5 og 6 og 7 år!

Jeg fik i år en ny fast storkunde, som jeg leverer et månedligt nyhedsbrev til samt posters og al SOME-markedsføring. Det hjælper virkeligt meget på sjælefreden og økonomien at have den slags faste opgaver, så man ikke hele tiden skal ud på kundejagt. Og så er de langvarige samarbejdsrelationer jo bare vidunderlige, fordi alt bliver nemmere, når vi kender hinanden godt. I februar tog jeg et online kursus i hvordan man laver onlinekurser, og jeg blev så inspireret, at jeg startede en hel ny forretning op. Nemlig:

Dit livs tale

Jeg havde så meget lyst og energi på dette projekt, at jeg var som forelsket. Jeg stod op klokken 4 om natten, fordi jeg ikke kunne sove, og gik ned og skrev videre. Og fik på under en uge testet navne, besluttet det rigtige, køb domænet, lavet en visuel identitet, skrevet alle tekster til websitet, fik min webdesigner i gang og åbnede www.ditlivstale.dk – inklusive tilhørende Facebook side. Følg med her: Dit livs tale på Facebook

Derfra gik det stærkt: Jeg udviklede, producerede og publicerede fem onlinekurser.

Nu ligger mine taleskrivningsaktiviteter ikke længere og putter sig på www.engagecph.dk og springer i øjnene, fordi der er et stykke vej fra karrierecoaching og tekstforfatning til festtalen, som folk mentalt kan have lidt svært ved.

Nu er jeg som taleskriver pludseligt blevet til at finde via Google, så jeg har aldrig skrevet så mange taler før, som i 2022. Det har været SÅ fedt! I love it.

TOASTMASTER

Og da jeg alligevel var så godt i gang med at udvikle online kurser til folk relateret til dét at skrive og holde taler, så var det jo oplagt at lave et kursus til toastmasteren! Så jeg gik i gang med at skrive. Og jeg skrev. Og skrev. Og skrev. Og så kunne jeg jo godt se, at jeg faktisk var i gang med at skrive en bog. Så jeg lavede en synopsis og sendte den ud til en række forlag.

Ja! Så det er med kæmpestor stolthed, at jeg til april 2023 udkommer på Muusmanns Forlag med bogen

TOASTMASTER – Den uundværlige guide til at føre et selskab godt igennem enhver fest 

Det er en smal udgivelse med bred relevans: Alle har vist været til en fest, hvor toastmasteren ikke havde styr på det. Vi ved godt, at det kan gøres rigtigt – eller forkert. Så her får du ALT relevant indhold samlet ET sted: Talerække, festens drejebog, tricks til tidsstyring, traditioner samt takt og tone. Uanset om anledningen er et bryllup, fødselsdag, konfirmation eller barnedåb. Og så får man den professionelle taleskrivers konkrete forslag til talekoncepter – skræddersyet til toastmastere.

Foredrag: Genstart dit arbejdsliv

I år havde jeg den store fornøjelse at holde foredraget GENSTART DIT ARBEJDSLIV: SÅDAN DESIGNER DU DIT IDEELLE ARBEJDSLIV for både barselsnetværket Inspired Beoynd Babies og for DeVino netværket for kvinder i NGO’er.

En version af det foredrag holder jeg igen fire gange til februar 2023. (Der er kun 4 pladser tilbage på det ene af dem!)

Der vil på alle datoer være en interaktiv workshop-del med øvelser fra bogen, samt en coaching-del, hvor du får mulighed for at stille spørgsmål.

Stepstone – Kvinder i ledelse

Jeg har også i år haft den udsøgte fornøjelsen af at skrive en en portrætserie med et bredt fokus på kvinder i ledelse for Danmarks største jobbank for ledere, Stepstone.

Vores samarbejde fortsætter i 2023, hvor jeg har flere meget inspirerende og dygtige kvinder, jeg skal tale med. Læs med her:

Verden må komme til mig

Trods den dystre viden jeg har, giver jeg mig selv lov til at være glad

Jeg bliver let begejstret, men er svær at dupere

Snuske? Nej, kald mig bare Hannah

 …

Brevkasseekspert hos Momunity

2022 blev også året, hvor jeg fik min egen brevkasse. Jeg er blevet spurgt, om jeg vil deltage i Momunity DKs ekspertpanel. Momunity er et nærværende og åbenhjertet, landsdækkende og lokalt forankret fællesskab af mødre, som søger relationer, inspiration og underholdning.

Medlemmer af Momunity kan altså nu stille mig store og små spørgsmål og få gode råd, som har med arbejdsliv, karriere, jobsøgning, ledelse, work/life balance og personlig udvikling at gøre. Dét er sjovt.

 

2023

Aj, men søde dig. Har du virkeligt læst med helt hertil?

SÅ SLUTTER VI LIGE OM LIDT…

Life is what happens while we’re busy making other plans, så selvom jeg har mange planer for 2023, så går mine private ambitioner meget i retning af at ting som at tage en lur uden at have dårlig samvittighed, at bruge min tid med intention (sagde hende, der bruger ÅR af sit liv på bevidstløst at se loooort på Facebook), samt at se mine venner mere.

I det forgangne år har jeg købt mig ind på en kontorplads to dage om ugen. Med i købet er der yoga, så jeg starter kontordagene med en times virkelig god yoga. Kæft, det er alle pengene værd – og det er nok meget godt at investere lidt i foroverbøjninger og stærke knæ! Alderen kan mærkes, og det der overgangsalderspis kræver også lidt opmærksomhed, særligt i kombination med to teenagedrenge og en far med Alzheimers.

Bare for at sige, at if I make this shit look easy, it ain’t.

Men nu skulle jeg jo til at lukke. Så tak fordi du læste med. Jeg værdsætter dig.

Mit juleønske for dig er: En dejlig jul til dig og dine – og fred på jord.

Kærligst,

Sophie