fbpx

Lær din karrierecoach bedre at kende: Mit faglige fundament

Lær din karrierecoach bedre at kende: Mit faglige fundament

Har du brug for at komme videre? Kontakt mig på mail eller telefon. 

I Engage CPH arbejder jeg primært som tekstforfatter og coach. Jeg trækker på et væld af metoder og erfaringer, som jeg uddyber her til dig, som gerne vil vide mere om mit faglige fundament. (Her kan du læse mere om, hvordan et coachingforløb typisk foregår.)

Alle temaer er velkomne

Jeg tilbyder coaching indenfor alle temaer, du måtte have brug for at tale med en klartseende udeforstående om. Men jeg er specialiseret i karrierecoaching – at hjælpe dig med at tage næste skridt i dit arbejdsliv (uanset dit udgangspunkt). Det er klart, at vi dermed kommer ofte også ind på temaer, som ikke direkte har med arbejdslivet at gøre. Men snarere handler om, hvad det i det hele taget er for et liv, du gerne vil leve. Her kan du læse en uddybende Q&A om, hvordan jeg som jobsøgningscoach og karriererådgiver kan hjælpe dig.

Coaching til selvstændige

Jeg hjælper ofte selvstændige med sparring, strategiudvikling, forretningsudvikling og det klarsyn, som en coachende tilgang kan give. Dette opstår ofte naturligt i forlængelse at min rolle som tekstforfatter. For når vi skal lægge en plan for kommunikationen (nyhedsbreve, Facebook osv.), så dukker det jo op, hvis der ikke er en overordnet plan for forretningen eller er huller i workflowet.

Kombinationen af at være tekstforfatter og coach kommer i øvrigt ofte også mine karrierecoaching-klienter til gavn. Jeg kan helt praktisk kan hjælpe dem med det skriftlige materiale såsom ansøgninger, CV’er osv.

Coaching med terapeutisk effekt

I en coachingsession dukker der ofte store følelser op. Jeg kalder mig ikke terapeut, selvom mit arbejde kan have en terapeutisk effekt. Vi kommer ofte  ind på meget dybe og personlige problemstillinger. Måske bliver man overvældet, forvirret eller ked af det – eller vildt begejstret. Mange bliver også meget rørte og lettede, når de får de store erkendelser, der har ligget på lur i måske årevis. Hos mig er alle følelser velkomne. Jeg skal nok passe godt på dig, og få dig trygt hjem til dig selv igen.

Coachingforløb med respekt for båndbredden

Jeg har stor følsomhed og respekt for folks psykologiske og mentale ‘båndbredde’ i det autonome nervesystem. Mine klienter skal aldrig tage større bits i processen, end hvad der er plads til her og nu. Derfor holder vi de pauser i coachingforløbene, som der er brug for. Så tager vi tråden op igen, når overskuddet er der.

Candidata communicationis

Min akademiske baggrund er indenfor kommunikation og psykologi. Jeg har en kandidatgrad fra Roskilde Universitet (cand. comm.). Jeg skrev et tværfagligt speciale om konflikthåndtering i den lærende organisation.

Jeg tog min bachelorgrad ved Bergens Universitet i Norge, hvor jeg læste arbejds-og organisationspsykologi samt udviklings- og læringspsykologi. Disse fag har givet mig et meget teoritungt fundament at stå på i mit praktiske arbejde.

Rekruttering og HR

Jeg har arbejdet indenfor rekruttering og HR i over 20 år. Jeg har lavet utallige stillingsprofiler, opsat utallige jobannoncer, holdt utallige jobsamtaler og læst endnu flere ansøgninger. Jeg har solid erfaring fra arbejdsgiversiden af rekrutteringsbordet. Jeg har været med til både at hyre og fyre. Så jeg har erfaring med hele ansættelsens livscyklus.

Så har jeg selvfølgeligt også et par gange siddet som kandidaten med vandkæmmet hår. Både de gange, hvor jeg er blevet headhuntet, har søgt opslåede stillinger, og de jobs, jeg fik via netværk (hvilket er de fleste!).

Certificeret karrierecoach

Jeg videreuddanner mig løbende og har certificeringer fra hhv. Manning, ITS, Soleira Greens Quantum Coach uddannelse, samt IFS (Internal Family Systems).

Med tusindvis af coachingtimer i rygsækken har jeg med andre ord prøvet det før, det med at føre folk igennem en proces, hvor de kommer ud på den anden side. Klogere på sig selv og med et konkret outcome.

Certificeret NLP Practitioner (Neuro lingvistisk programmering)

NLP er et begreb, der dækker over psykologiske og pædagogiske værktøjer til forandring, personlig udvikling, kommunikation og indsigt i sindets processer. Det handler bl.a. om at udfordre grundlæggende antagelser. Det gøres gennem bevidsthed,  ved at afdække mønstre og skabe adgang til de ressourcer, som vi er i besiddelse af, men ikke anvender.

Jeg er certificeret NLP Practitioner, og mange af de mere ”skøre” øvelser, jeg anvender, kommer fra NLP.

IFS (Internal Family Systems)

IFS bygger på en ide om, at psyken består af en lang række underpersonligheder, som har forskellige funktioner. Nogle er beskyttende dele, som forsøger at forhindre, at andre sårede dele igen bliver sårede. Over det hele står et ”højere selv”, som er vores voksne jeg. Denne ”sande natur” forsvinder aldrig, blot har det for mange af os mange gange været nødvendigt at gemme det væk for at beskytte det. En vigtig del af arbejdet med IFS er at genopdage dette Selv og at lade det træde ind i sin naturlige rolle som leder af psyken.

I en IFS-session har vi en samtale, hvor vi er i direkte i kontakt med delpersonlighederne. Det er ikke så mystisk-fystisk, som det måske lyder.  Som i ”almindelig” coaching handler det om at befri dig for urigtige forestillinger om dig selv og andre. At befri dig for byrder, tyngende følelser og malplacerede roller.

Alle dele af dig er velkomne. Jeg kan rumme alt, hvad du måtte komme med. Og skabe plads til, at du også selv kan være i det. Vi arbejder aldrig imod dine beskyttende dele, for dem har du jo brug for.  Resultatet af IFS-arbejdet er ofte en kæmpe følelse af lettelse, fordi vi bygger bro mellem kroppen og psyken. Du får øje på, at du er helt, som du skal være – med udgangspunkt i Selvet.

Jeg har min IFS-certificering fra et forløb med Everett Considine, ”Bright Line Freedom”.

Psykologiske tests

Jeg er certificeret i forskellige psykologiske tests, herunder Meyers Briggs Type Indikator (MBTI), OPQ21, 4 MAT samt People Test System. Jeg tilbyder ikke testning som en del af coachingforløb. Men det kan være rart for dig at vide, at jeg ”taler” disse sprog, for gennem disse certificeringer lærer man jo meget om personligheder, typer, præferencer osv.

Genstart dit arbejdsliv

Sammen med Rolf Bangsgaard har jeg skrevet bogen Genstart dit arbejdsliv, som er et outplacementforløb i bogform. Bogen er skrevet som en proces, der skridt for skridt med et væld af opgaver, øvelser og metoder giver dig afklaring og overblik i forhold til at designe dit ideelle arbejdsliv. Vi har en holistisk approach, hvor arbejdet er en del af det samlede liv, så vi lægger vægt på en værdibaseret tilgang til det med at leve sit bedste liv.

Hvis du har brug for at tage next step i dit arbejdsliv, kan jeg hjælpe dig videre, uanset hvor i ansættelsesforløbets livscyklus, du er. Det kan du læse mere om her.

Du er velkommen til en kort, gratis indledende telefonsamtale for at afklare om kemien passer. Kontakt mig på +45 29453955 eller sende mig en mail eller udfyld min kontaktformular, så ringer jeg dig op.