fbpx

Eksistentielle tanker i en coronatid

Eksistentielle tanker i en coronatid

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Rolf Bangsgaard og en version er også udgivet på vores fælles blog: Genstart dit arbejdsliv.

Coronavirussen raser her i begyndelsen af 2020’erne som en steppebrand over kloden og har tvunget den samlede verdensøkonomi i knæ. Ud over de menneskelige omkostninger har hele industrier taget ubodelig skade. Der er næsten ikke det menneskeliv, som covid-19 ikke har påvirket på den ene eller den anden måde.

Bevares, for nogle af os har ulejligheden været til at overse. Vi har holdt os hjemme i haven, mens nemlig.com leverede wc-papir og bageartikler. Det var ikke lige nemt hele tiden, selvfølgeligt. Nogle af os blev synligt tykkere af al den coronakage. Andre formulerede dagligt mailskitser med henholdsvis tårevædede undskyldninger og desperate råb om hjælp til børnenes lærere – hverdagens sande helte. For de fleste af os var der da også tid til at udforske hele periferien af Netflixs sendeflade.

Andre slap ikke så billigt. Frygtelige billeder af massegrave og historier om ulykkelige slægtninge, der ikke fik lov til hverken at sige farvel eller holde i hånd, da livet løb ud, vidner om, at det i mange lande var dødelig alvor.

Personlig udvikling: Arbejdslivet til overvejelse

Coronaen har under alle omstændigheder sat fokus på livet, og hvordan vi lever det. Og på arbejdslivet, og hvordan vi folder det ud.

Ud over, at det blev tydeligt, hvor mange møder, der kunne have været erstattet af en e-mail (!), har mange haft tid til at tænke lidt nærmere over, hvad de egentligt har gang i.

BIDRAGER jeg egentligt med noget her i verden? Yder jeg værdi? Forvalter jeg mine talenter optimalt? Er der et potentiale, som bør udleves?

Corona-relateret eller ej, om man er blevet fyret, er overvældet, keder sig bravt eller simpelthen har en reelt livskrise, så er det et tungt spørgsmål at stå med:

Hvad er mit ideelle arbejdsliv?

Det er ikke et nemt spørgsmål at besvare.

Det ved vi bedre end de fleste. Vi har selv begge været i den ekstremt ubehagelige situation, hvor man ikke ved, hvad næste skridt i arbejdslivet skal være. Læs mere om vores baggrund her.

Arbejdsglæde og personlig afklaring

I parallelle forløb fandt vi af hver vores kringlede vej frem til netop det arbejdsliv, der – i hvert fald i glimt – er ideelt for os. Tilfældigvis endte vi begge som selvstændige. Det er en livsstil, som ikke passer til alle. Livet som selvstændig kræver is i maven. Andre har det bedre ved at vide, hvor næste løncheck kommer fra. Den fleksibilitet, der gør at Rolf har plads til fast at tage Elliot til fodboldtræning, og Sophie benhårdt prioriterer at lægge møder på hverdage efter kl 10:30, fordi hun går til dans mellem 9 og 10 betyder, at timerne så skal lægges på et andet tidspunkt. Det betyder, at vi accepterer, at der så i perioder ikke er samme økonomisk overskud.

I bogen ”Genstart dit arbejdsliv – sådan designer du dit ideelle arbejdsliv” har vi medtaget alle vores erfaringer og al vores viden til at hjælpe dig videre, hvis du selv står og har ondt i arbejdslivet.

Vi trækker på vores mangeårige erfaringer fra fagområder som ledelse, HR og coaching, fra vores erhvervserfaring fra danske og internationale organisationer, fra vores tid som konsulenter og vores egne personlige rejser gennem livet.

Når man står overfor at gå nye og ukendte veje, kan det være rart at blive holdt i hånden af nogen, som har gået turen før.

Hvis du står overfor den samme skillevej, kan du hente inspiration til at designe dit autentiske liv med udgangspunkt i bogen her.