fbpx

Det er senere end du tror på tilfældighedernes karrierevej

Det er senere end du tror på tilfældighedernes karrierevej

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Rolf Bangsgaard og en version er også udgivet på vores fælles blog: Genstart dit arbejdsliv.

 

Hvis du ser tilbage på din karriere, så vil du sikkert se, at den er præget af tilfældigheder. Du fik en mulighed, der opstod en åbning, du tog en chance, du fik et tilbud, du gjorde, hvad der blev forventet, du tog det naturlige next step, osv.

Der er selvfølgeligt altid en slags lineær kronologi i det: Det ene job førte til det andet; en forbindelse førte til den næste, osv. Og sådan springer vi fra tue til tue. Tilfældigheder, held, netværk og det med at være på rette tid og sted styrer vores liv i skræmmende grad. Det er der jo ikke noget galt i, bevares, men du kunne jo godt se på, om du så egentligt er landet der, hvor du har det bedst.

Når du sidder i en jolle på en brusende flod, så har du travlt med at navigere: At undgå at ramme væltede træstammer: At sikre dig, at du ikke går på grund: At skovle vand ud ad båden: At nyde de rolige strækninger, hvor lyset blinker i vandet, fiskene slår smut med halen og myggene danser i modlyset.

Arbejdsglæde som dit personlige styreredskab

Hvis du vover at stikke åren i vandet i et forsøg på at styre retningen, så kunne du jo se på, om dit arbejdsliv egentligt passer til dit oprindelige, ægte, autentiske, højere selvs ambitioner og interesser.

Du kunne se på, om du egentligt befandt sig på den rigtige flod. Om det lå nærmere dit autentiske selv slet ikke at sidde i en båd, men om det passede bedre til dit temperament, dine erfaringer, kompetencer, værdier og behov at gå inde på flodbredden og indtage skoven fra den vinkel – til fods?

”Hvis du vil få guderne til at skrige af grin, så læg planer”, siger man.

Ja-ja. Vi erkender, hvor magtesløse vi er i det store billede: Tagsten falder ned, orkaner går i land, kræft spreder sig lydløst, pandemier lægger det hele ned.

Trods vores grundlæggende magtesløshed over universets planer for os, så giver bevidsthed og selverkendelse os nu alligevel et skin af handlekraft. Det sætter dig i stand til at gå i en retning – med vilje. Så vi anbefaler, at du starter der: Med bevidsthed og selverkendelse.

Dit autentiske liv: lever du det?

Så undskyld vi spørger, men hvordan HAR du det egentligt?

Har du forstået, hvad udtrykket ”It’s later than you think” betyder? Det betyder, at vi ikke ved, hvor lang tid vi har tilbage (,men det er sikkert mindre end vi håber). Og at vi netop derfor ikke skal spilde tiden. Spilde livet.

Så hvad venter du på?  Hvornår går du i gang?

Se om du kan hente inspiration og handlekraft i dette:

Inden for de rammer, der er udstukket dig, er der en version, som er dit bedste, fedeste, mest autentiske og ideelle liv. Den version kan du lige så godt leve.  

”Genstart dit arbejdsliv” siger vi (i bydeform!) og vores udgangspunkt er såmænd ikke, at du sigter efter noget, der er “større, vildere og bedre”, men snarere at du lever det (arbejds-)liv, der passer lige til dig!

Ikke PERFEKT set udefra, men IDEELT oplevet indefra. Fordi du lever dit arbejdsliv ud fra DINE personlige og faglige kompetencer, og skaber arbejdsglæde for dig selv ved at leve det mest autentiske liv, du kan.

Spænd støvlerne!

God tur.